Festivitatea de premiere a Concursului National scolar pe teme de protectia consumatorului “Alege!Este Dreptul tau!”

29.06.2015

In data de  25 iunie 2015 incepand cu ora 14.30  a avut loc Festivitatea de Premiere a castigatorilor Concursului National scolar pe teme de protectia consumatorului “Alege!Este Dreptul tau!” ce se adreseaza elevilor scolilor generale si elevilor de liceu.

Evenimentul s-a desfasurat in Tabara  Delfin, din Navodari, judeţul Constanţa.

Concursul a fost organizat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons in parteneriat cu : Ministerul Educatiei Nationale si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor si cu sprijinul MasterCard.

Anul acesta tema Concursului a fost : Dreptul consumatorilor la hrana sanatoasa. Tema pentru eseu : Sa invatam sa mancam sanatos (pentru elevii din invatamantul liceal) si Tema pentru desen: Hrana sanatoasa pentru copii (pentru elevii de la clasa pregatitoare – clasa a VIII-a).

Totodata in cadrul acestui Concurs au mai fost si doua teme speciale :

In perioada 22- 27 iunie 2015 in Tabara  Delfin, din Navodari, judeţul Constanţa a avut  loc  faza finala a Concursului  unde au  participat  88 de elevi din clasele IX-XI.

Pentru elevii claselor IX-XI  au fost acordate 3 premii individuale, 2 premii speciale si 21 premii pe echipe.

Pentru elevii claselor I –VI au fost acordate 6 premii pentru desene iar pentru elevii claselor VII-VIII vor fi acordate 6 premii pentru etichete.

Toti participantii au primit premii constand in : dulciuri, DVD-uri educationale, volume de proza/poezie din literatura romana si internationala, rechizite si diplome.

Totodata, au fost acordate 3 premii speciale in cadrul unei sectiuni de educatie financiara sustinute de Mastercard, in cadrul careia elevii au invatat despre beneficiile platii cu cardul.

„Multumim MasterCard, Partener Strategic in promovarea educatiei financiare, pentru sprijinul acordat noii generatii cu o9atitudine!” Sorin Mierlea – Presedinte A.N.P.C.P.P.S.Romania –InfoCons

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Festivitatea de premiere a Concursului National scolar pe teme de protectia consumatorului “Alege!Este Dreptul tau!”

Festivitatea de premiere a Concursului National scolar pe teme de protectia consumatorului “Alege!Este Dreptul tau!”